Sobotna delavnica

Sobotna delavnica: Kako izuriti svojega robota

Vabljeni na delavnico, kjer bomo spoznavali osnove programiranja, ustvarjali pametnega robota v programu Scratch in se spoznali z roboti(ko) 🤖. Spoznali bomo tudi posebnega robota, ki pomaga pri delu na kmetiji!

Brezplačna udeležba
Prijavnina:
Brezplačno

Možno je obročno plačevanje.

Podrobnosti:
Trajanje: 
3 ure
Datum: 
sobota, 16. 3. 2024
Težavnost: 
predznanje ni potrebno
Starostna skupina: 
2. - 4. razred in 5. - 8. razred

Prijave bomo zbirali do vključno srede do 9.00 v tednu sobotne delavnice. V sredo bo računalnik iz vseh zbranih prijav naključno izbral 10 udeležencev za posamezno skupino. Takrat boste obveščeni o uspešnosti vaše prijave.

O aktivnosti

Da robot postane pameten, potrebuje naše ideje, zamisli in znanje. 💡 Toda kako mu povemo, kaj želimo, da počne?

Na sobotni delavnici se bomo spoznali s osnovami programiranja 👩🏻‍💻 (svojega bolj ali manj pametnega robota bomo programirali v programu Scratch) in se spoznali z roboti(ko) 🦾.

Od blizu bomo spoznali tudi posebnega robota, ki nam lahko pomaga pri delu na kmetiji ter spoznali kaj vse počnejo roboti dandanes. 🚜

Delavnico izvajamo v okviru projekta STEAMulator, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana. Udeležba je zato za osnovnošolce in osnovnošolke brezplačna.

Udeleženci naj s seboj prinesejo malico 🥪 in obilo dobre volje 😊.

Dragi starši!

Prosimo, da na delavnico prijavite otroka, ki si želi sodelovati na delavnici. V preteklosti smo naleteli na primere, ko otroci niso želel biti na delavnici, odklanjali so sodelovanje in motili potek dela ne glede na pogovor z nami. V kolikor bomo v prihodnje ponovno naleteli na tak primer, vas obveščamo že vnaprej, da vas bomo prosili, da pridete otroka iskat in ga/jo odpeljete domov. Prosimo, da to spoštujete tudi zato, ker imamo za vsako delavnico več prijav kot je prostih mest in na čakalnem seznamu ostane precej otrok, ki bi si želeli sodelovati.

Hvala za razumevanje!

Brezplačna udeležba
Prijavnina:
Brezplačno

Možno je obročno plačevanje.

Podrobnosti:
Trajanje: 
3 ure
Datum: 
sobota, 16. 3. 2024
Težavnost: 
predznanje ni potrebno
Lokacija: 
404, Mencingerjeva ulica 7
Starostna skupina: 
2. - 4. razred in 5. - 8. razred
PRIJAVNICA

Kje nas najdete?

Organizator

Zavod 404 in Društvo 404
Mencingerjeva ulica 7
1000 Ljubljana
pisarna@404.si+386 40 250 533