skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."

Program smo poimenovali po slavni matematičarki Katherine Johnson, ki je bila dolga leta zaposlena na NASI in je bila zaslužna za začetne uspehe zgodnjih ameriških vesoljskih odprav s človeško posadko.

Novi celoletni program prinaša računalniške in programerske vsebine za mlajše otroke (4. in 5. razred), ki se želijo naučiti računalniških osnov – od varne rabe računalnikov in spleta do programiranja in fizičnega računalništva.

Kaj bomo počeli?

Spoznali se bomo z osnovami računalniškega razmišljanja in algoritmov. Programirali bomo računalniške igrice in animacije v okolju Scratch, spoznavali se bomo s fizičnim računalništvom preko platforme micro:bit ter se ukvarjali z varno rabo računalnikov in spleta.

Scratch

Scratch je ena izmed najbolj priljubljenih platform za programiranje računalniških igric. Kljub svoji preprostosti pa omogoča, da izdelamo res zanimive igre ali programe.

micro:bit

Ta mini računalnik nam omogoča, da se na enostaven način spoznamo s svetom elektronike, saj z njim lahko oživimo naše digitalne ideje!

Računalniki in splet

Za računalniki in na spletu preživimo čedalje več časa – tu pa na nas vedno prežijo različne nevarnosti. Kako ustrezno zaščititi svoje podatke na spletu? Kakšno geslo si izbrati? Kakšnih e-mailov ne odpirati in na kaj moramo biti pozorni?

Dodatne informacije

Cena: 54 € / mesec (skupaj: 432 €)

Kdaj: Vsak torek od 18:00 – 19:30 (dve šolski uri) od 4. oktobra naprej do predvidoma konca maja (30 srečanj).

Kje: Delavnica Mladinskega tehnološko – raziskovalnega centra 404 (Mencingerjeva ulica 7, 1000 Ljubljana)

Za koga: Program je primeren za otroke od 9. do 10. leta starosti (vpis 2022/23 v 4. ali 5. razred).

Dodatne informacije: Vsak od udeležencev bo prejel ves osnovni material za realizacijo svojega projekta. Minimalno število udeležencev je 8, maksimalno 12.

Prijavnica
Back To Top