skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."

Prvi stik s tehnologijo

Vsako leto nas na tehniških dnevih obišče preko 2000 osnovnošolcev, ki se spoznajo s programiranjem, elektrotehniko, strojništvom in sodobnimi tehnologijami.

Vsebine tehniških dni

Udeleženci se bodo izmenjali na treh praktičnih delavnicah, vezanih na obnovljive vire in trajnostni razvoj. Spoznali bodo osnove treh vodilnih tehnoloških področij – strojništva, elektrotehnike in programiranja ter način njihove uporabe, ki pripomore k čim učinkovitejši rabi energije in materialov. S pomočjo mentorjev in na novo pridobljenega znanja bodo izdelali elektronsko napravo. Posamezne delavnice, na katerih se izmenjajo so:

Sklop elektrarne: Modele elektrarn bodo gradili z uporabo mikrokontrolerjev in z njimi programirali enostavne elektronske vezave.

Sklop shranjevanje: Podrobneje bodo spoznali vrste energij, možnosti shranjevanja energij in sestavili baterijo iz kovancev.

Sklop spajkanje: Spoznali bodo uporabo sodobne LED tehnologije, ki omogoča varno rabo električne energije in izdelali elektronsko vezje.

Starost: 6. – 8. razred

Učenci se bodo v enem dopoldnevu izmenjali na treh praktičnih delavnicah, vezanih na obnovljive vire in trajnostni razvoj. Sestavljali bodo modele zelenih elektrarn ter eksperimentalno primerjali njihovo delovanje. Podrobneje bodo obravnavali električni krog in pridobivanje električne energije. Učili se bodo o obnovljivih virih energije in pametnih napravah. Posamezne delavnice, na katerih se izmenjajo so:

Sklop elektrarne: Spoznali bodo koncept energije in pretvarjanja energije. Glavni cilj delavnice je razumevanje zelenih elektrarn in eksperimentiranje z njimi.

Sklop električni krog: Podrobneje bodo spoznali električni krog ter posamezne komponente v njem.

Sklop pametne naprave: Spoznali se bodo s pametnim rastlinjakom in skozi eksperimente ugotavljali, kako deluje. 

Starost: 4. – 5. razred

Splošne informacije

Cena: 7 € na učenca

Termin: po dogovoru (običajno od 9:00 – 13:00)
Število udeležencev: do 50
Rezervacija termina

Pišite nam na pisarna@404.si.

Back To Top