skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."

Prvi stik s tehnologijo

Vsako leto nas na tehniških dnevih obišče preko 2000 osnovnošolcev, ki se spoznajo s programiranjem, elektrotehniko, strojništvom in sodobnimi tehnologijami.

Vsebine tehniških dni

Sklop Programiranje: Uvod v programiranje mikrokontrolerjev s katerimi prižigamo in ugašamo LED diode.

Sklop Elektrotehnika: Spoznavanje električnega kroga in učenje spajkanja, učenci sami spajkajo LED diodo na baterijo, spajkano vezje kasneje združijo z izdelkom iz sklopa Strojništvo.

Sklop Strojništvo: Spoznavanje strojne delavnice, računalniško vodenih strojev, orodja in ostale opreme, na koncu pa si udeleženci izdelajo prikupno leseno značko, ki jo dopolnijo z LED diodo ustvarjeno v sklopu Elektrotehnika.

Starost: 6. – 9. razred

Sklop Programiranje brez računalnika: Igre, ki brez računalnika otrokom omogočajo zabavno spoznavanje računalniških konceptov.  Program je pripravljen po konceptu CS unpluged (Computer Science Unpluged) in slovenskemu prevodu prof. Janeza Demšarja vidra.si

Sklop Fizično računalništvo: Spoznavanje zgradbe računalnika in pisanje enostavne programske kode. Sprogramirali bomo različne vhodne in izhodne enote ter ugotovili kakšna je razlika med digitalnimi in analognimi komponentami.

Starost: 7. – 9. razred

Sklop Reciklaža plastike: Prikaz in delo na mlinu, ki zdrobi plastiko in ročnem topilcu plastike, ki nam omogoči, da plastiko pretopimo in iz nje izdelamo nekaj novega. Prinesite stare zamaške in skupaj bomo naredili male reciklirane izdelke.

Sklop 3D svet: Naučili se bomo 3D modelirati na računalnikih in spoznali 3D tiskalnike, ki naše kreacije iz virtualnega sveta prenesejo v fizični svet.

Starost: 7. – 9. razred

Splošne informacije

Cena: 7 € na učenca

Termin: po dogovoru (običajno od 9:00 – 13:00)
Število udeležencev: do 50
Rezervacija termina

Pišite nam na pisarna@404.si.

Back To Top