skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."

Vsa prosta mesta na programu Tesla so žal že zapolnjena!

Program, poimenovan seveda po slavnem Nikoli Tesli, je namenjen dekletom in fantom, ki želijo realizirati tehnični projekt in pridobiti praktične veščine iz elektrotehnike, programiranja, strojništva ter oblikovanja.

Letos smo celoletni program Tesla prevetrili in ga postavili kot nadaljevalni program celoletnega programa Edison. Zaželeno je, da imajo udeleženci vsaj nekaj predznanja s področja uporabe ročnega orodja in osnovno znanje iz računalništva (obvladanje miške, dobro poznavanje tipkovnice in navigiranje po operacijskem sistemu).

Kaj bomo počeli?

Skozi leto se udeležence sistematično uvede v projektno, elektrotehniško in strojno delo, s poudarkom na razvoju praktičnih veščin, skozi dva sklopa.

V prvem sklopu udeleženci pridobijo osnovno znanje iz elektrotehnike, strojništva in programiranja, kar med drugim vključuje razumevanje delovanja električnega kroga, branje elektronske sheme ter izdelavo enostavnih elektronskih vezij. Spoznajo strojno delavnico in delo na posameznih strojih, kot so različne žage, laserski rezalnik in 3D-tiskalnik. Delo poteka preko kratkih praktičnih izzivov, skozi katere na koncu ustvarijo družabno igro.

Drugi sklop programa je namenjen povsem praktični uporabi pridobljenega znanja. Udeleženci pod mentorstvom načrtujejo in izdelajo enega ali več projektov. Ti temeljijo na idejah udeležencev in so nadgradnja prvega sklopa.

Dodatne informacije

Cena: 56 € / mesec (skupaj: 448 €)

Kdaj: Vsak torek od 18:00 – 19:30 (dve šolski uri) od 28. septembra naprej do predvidoma konca maja (30 srečanj).

Kje: Delavnica Mladinskega tehnološko – raziskovalnega centra 404 (Mencingerjeva ulica 7, 1000 Ljubljana)

Za koga: Program je primeren za otroke od 9. do 10. leta starosti (vpis 2021/22 v 4. ali 5. razred).

Dodatne informacije: Vsak od udeležencev bo prejel ves osnovni material za realizacijo svojega projekta. Minimalno število udeležencev je 8, maksimalno 12.

Prijavnica
Back To Top