skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."

Program, poimenovan seveda po slavnem Nikoli Tesli, je namenjen dekletom in fantom, ki želijo realizirati tehnični projekt in pridobiti praktične veščine iz elektrotehnike, programiranja, strojništva ter oblikovanja.

Kaj bomo počeli?

Skozi leto se udeležence sistematično uvede v projektno, elektrotehniško in strojno delo, s poudarkom na razvoju praktičnih veščin, skozi dva sklopa, ki se tedensko izmenjujeta.

V prvem sklopu udeleženci pridobijo osnovno znanje iz elektrotehnike in programiranja Arduina, kar med drugim vključuje razumevanje delovanja električnega kroga, branje elektronske sheme ter načrtovanje in izdelava enostavnih elektronskih vezij. Spoznajo strojno delavnico in delo na posameznih strojih, kot so različne žage, laserski rezalnik in 3D tiskalnik. Delo poteka preko kratkih praktičnih izzivov, ki jih pripravljajo na projektno delo v drugem sklopu.

Drugi sklop programa je namenjen povsem praktični uporabi pridobljenega znanja. Udeleženci pod mentorstvom načrtujejo in izdelajo enega izmed dveh projektov. Ti temeljijo na idejah udeležencev in izzivih prvega sklopa.

Dodatne informacije

Cena: 62 € / mesec (skupaj: 496 €)

Kdaj: vsak torek od 18:00 – 19:30 (dve šolski uri) od 29. septembra naprej do predvidoma konca maja (30 srečanj)

Kje: Delavnica Mladinskega tehnološko – raziskovalnega centra 404 (Mencingerjeva ulica 7, 1000 Ljubljana)

Za koga: Program je primeren za otroke od 10. do 13. leta starosti (5., 6. in 7. razred).

Dodatne informacije: Vsak od udeležencev bo prejel ves osnovni material za realizacijo svojega projekta. Minimalno število udeležencev je 8, maksimalno 12.

Back To Top