skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."

Program, poimenovan po slavnem Nikoli Tesli, je namenjen dekletom in fantom, ki želijo realizirati tehnične projekte in pridobiti praktične veščine iz elektrotehnike, strojništva ter oblikovanja

Kaj bomo počeli?

Skozi leto se udeležence sistematično uvede v projektno, elektrotehniško in strojno delo, s poudarkom na razvoju praktičnih veščin.

V začetku bodo udeleženci pridobili osnovno znanje iz elektrotehnike in strojništva, kar med drugim vključuje razumevanje delovanja električnega kroga, branje elektronske sheme, risanje vezij v programu in spajkanje enostavnih elektronskih vezij. Spoznali bodo strojno delavnico in delo na posameznih strojih, kot so različne žage, laserski rezalnik in 3D-tiskalnik.

Delo bo potekalo preko kratkih praktičnih izzivov, skozi katere bodo ustvarili strateško igro šah, nato pa se bodo lotili tudi drugih projektov, kot so preprosta zapestna ura, svetlobni kalejdoskop, ladjica iz recikliranih materialov in miniaturna igralna konzola …

 

Celoletni program Tesla nadaljevalni program celoletnega programa Edison. Zaželeno je, da imajo udeleženci vsaj nekaj predznanja s področja uporabe ročnega orodja in osnovno znanje iz računalništva (obvladanje miške, dobro poznavanje tipkovnice in navigiranje po operacijskem sistemu).

Dodatne informacije

Cena: 56 € / mesec (skupaj: 448 €)

Kdaj: Vsak torek od 18:00 – 19:30 (dve šolski uri) od 4. oktobra naprej do predvidoma konca maja (30 srečanj).

Kje: Delavnica Mladinskega tehnološko – raziskovalnega centra 404 (Mencingerjeva ulica 7, 1000 Ljubljana)

Za koga: Program je primeren za otroke od 9. do 10. leta starosti (vpis 2022/23 v 4. ali 5. razred).

Dodatne informacije: Vsak od udeležencev bo prejel ves osnovni material za realizacijo svojega projekta. Minimalno število udeležencev je 8, maksimalno 12.

Prijavnica

Vsa mesta na celoletnem programu Tesla 2022/23 so žal že zasedena. Prosta mesta za to starostno skupino so na programu Katherine 😊.

Back To Top