skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."

Program Maxwell se je v preteklih letih imenoval Roobotika. Namenjen je dekletom in fantom, ki jih zanima, kako delujejo elektronske naprave, si želijo naučiti se programiranja in na koncu izdelati svojega samovozečega robota!

Kaj bomo počeli?

Na programu se bomo tedensko učili, kako delujejo električne komponente, in se kot Maxwell poglobili v osnove elektrike in elektromagnetike. Naučili se bomo prižgati LED-lučko, krmiliti motor, uporabljati senzor za razdaljo in še mnogo več. Za ta namen se bomo naučili razumeti in pisati programsko kodo.
Čez leto bomo reševali veliko različnih nalog, zato je program primeren tako za tiste, ki se bodo s programiranjem srečali prvič, kot tudi tiste, ki že nekaj znajo.

Ko bomo usvojili osnove, se bomo v drugem polletju lotili programiranja in izdelave svojega robotka Rooja. Programirali bomo vódeno in samostojno. Mentorji bomo pripravili vezje, potem pa se bomo skupaj naučili, kako vezje izdelamo in nato pospajkamo. Na zadnjih srečanjih se bomo naučili tudi osnov 3D-modeliranja in vektorskih grafik. Tako bomo izrazili malo svoje kreative, hkrati pa bodo naši Rooji lepo okrašeni.

Dodatne informacije

Cena: 62 € / mesec (skupaj: 496 €)

Kdaj: Vsak ponedeljek od 18:00 do 19:30 od 3. oktobra naprej do predvidoma konca maja (30 srečanj).

Kje: Delavnica Mladinskega tehnološko – raziskovalnega centra 404 (Mencingerjeva ulica 7, 1000 Ljubljana)

Za koga: Program je primeren za otroke od 11. in 15. leta starosti (vpis 2022/23 v 6. – 9. razred).

Dodatne informacije: Vsak od udeležencev bo prejel ves osnovni material za realizacijo projektov. Minimalno število udeležencev je 8, maksimalno 12.

Prijavnica

Vsa mesta na celoletnem programu Maxwell 2022/23 so žal že zasedena. Prosta mesta za to starostno skupino najdete na programu Ada in Ada ONLINE 💻.

Back To Top