skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."

Za vse najmlajše tehnološke navdušence in navdušenke ponovno organiziramo celoletni program Edison. Naučili se bomo rokovati z osnovnim ročnim orodjem, spoznavali različne materiale in pri obdelavi le-teh izboljšali fino motoriko in okrepili ustvarjalnost. Skozi projekte se bomo srečali s pojmi, kot so energija, merjenje, trdnost, hidravlika ter elektrika in programiranje.

Kaj bomo počeli?

Naučili se bomo prepoznati nekatere stroje in naprave. Ogledali si bomo, iz česa so sestavljeni in kako delujejo 3D-tiskalnik, vibracijska žaga, CNC-laser in ostali obdelovalni stroji.

V začetku leta se bomo v delavnici posvetili obdelavi lesa. Preko brušenja, žaganja, barvanja in lepljenja bomo spoznavali lastnosti materiala.
Kasneje bomo presedlali na elektriko in uporabo računalnika. Naučili se bomo osnov blokovnega programiranja, izdelave preprostih 3D-modelov in spoznali, kako se pripravi datoteko za laserski izrez. Ugotovili bomo, kje vse se skriva elektrika, in spoznali osnovne električne komponente, ki jih bomo uporabili pri spajkanju elektronskih vezij.

Dodatne informacije

Cena: 54 € / mesec (skupaj: 432 €)

Kdaj: Vsak ponedeljek od 18:00 do 19:15 od 3. oktobra naprej do predvidoma konca maja (30 srečanj).

Kje: Delavnica Mladinskega tehnološko – raziskovalnega centra 404 (Mencingerjeva ulica 7, 1000 Ljubljana)

Za koga: Program je primeren za otroke od 8. do 9. leta starosti (vpis 2022/23 v 2. ali 3. razred). Predznanje ni potrebno.

Dodatne informacije: Vsak od udeležencev bo prejel ves osnovni material za realizacijo projektov. Minimalno število udeležencev je 8, maksimalno 12.

Prijavnica

Vsa mesta na celoletnem programu Edison 2022/23 so žal že zasedena.

Back To Top