skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."

Za vse mlajše tehnološke navdušence na 404 ponovno organiziramo celoletni program. Izurili se bomo v rokovanju z osnovnim ročnim orodjem, s katerim bomo izboljševali naše finomotorične sposobnosti. Skozi projekte bomo spoznavali pojme, kot so energija, merjenje, trdnost, hidravlika in pnevmatika ter elektrika in programiranje.

Kaj bomo počeli?

Naučili se bomo prepoznati nekatere stroje in naprave. Ogledali si bomo iz česa so sestavljeni in kako delujejo 3D tiskalnik, vibracijska žaga, CNC laser in ostali obdelovalni stroji.

V začetku šolskega leta se bomo usmerili v obdelavo lesa in umetnih mas, kasneje pa presedlali na elektriko in uporabo računalnika. Poleg blokovnega programiranja bomo računalnik uporabili tudi za izdelavo 3D modelov in pripravo datotek, ki so primerne za laserski razrez. Ugotovili bomo, kje vse se skriva elektrika, spoznali osnovne električne komponente in jih uporabili pri spajkanju lažjih elektronskih vezij.

Dodatne informacije

Cena: 54 € / mesec (skupaj: 432 €)

Kdaj: Vsak ponedeljek od 18:00 do 19:15 od 28. septembra naprej do predvidoma konca maja (30 srečanj)

Kje: Delavnica Mladinskega tehnološko – raziskovalnega centra 404 (Mencingerjeva ulica 7, 1000 Ljubljana)

Za koga: Program je primeren za otroke od 8. do 10. leta starosti (2. – 4. razred). Predznanje ni potrebno.

Dodatne informacije: Vsak od udeležencev bo prejel ves osnovni material za realizacijo projektov. Minimalno število udeležencev je 8, maksimalno 12.

Prijavnica
Back To Top