skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."

Program je namenjen dekletom in fantom, ki se želijo naučiti, kako udejanjiti idejo v fizičnem izdelku – izdelati svoj 3D-tiskalnik in se spoznati s 3D modeliranjem.

Kaj bomo počeli?

Šolsko leto bomo začeli z osnovami 3D-tiskanja. Med sestavljanjem bomo odkrili, kateri deli sestavljajo 3D-tiskalnik, kako deluje in kaj vse je možno natisniti. Seznanili se bomo tudi z nekaterimi drugimi načini 3D-tiskanja.

Spoznali se bomo s celotnim procesom izdelave izdelkov s 3D-tiskalnikom.
Želeni končni izdelek bomo najprej skicirali na papir, na računalniku narisali 3D-model, določili parametre tiskanja in ga s 3D-tiskalnikom nato natisnili.

Naučili se bomo 3D-modeliranja, s katerim bomo v 3D-model pretvorili tako posamezne predmete kot tudi sestavne dele večjih izdelkov. Skozi program bomo raziskovali, kako različni parametri tiskanja vplivajo na nastajanje slojev. Skušali bomo ugotoviti, zakaj pride do napak pri 3D-tiskanju, in se naučili, kako jih odpraviti.

Ob koncu programa bomo združili moči in vse 3D-tiskalnike uporabili za izdelavo večjega skupnega projekta.

Dodatne informacije

Cena: 70 € / mesec (skupaj: 560 €)

Kdaj: Vsak četrtek od 18:00 do 19:30 od 6. oktobra naprej do predvidoma konca maja (30 srečanj).

Kje: Delavnica Mladinskega tehnološko – raziskovalnega centra 404 (Mencingerjeva ulica 7, 1000 Ljubljana)

Za koga: Program je primeren za otroke od 12. in 15. leta starosti (vpis 2022/23 v 7. – 9. razred).

Dodatne informacije: Vsak od udeležencev bo prejel ves potreben material za izdelavo 3D-tiskalnika. Minimalno število udeležencev je 8, maksimalno 12.

Prijavnica
Back To Top