skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."
Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Vodni raziskovalci / Poletni teden na 404

13. julija - 17. julija

Teden dni se bomo ukvarjali z odkrivanjem naprav in sistemov, ki temeljijo na mehanskih lastnostih tekočin. Postavili se bomo v vlogo raziskovalcev in raziskovalk in spoznali orodja in naprave, ter način dela različnih hidravličnih naprav.

Beseda hidravlika izvira iz grške besede hydraulikos, kar izvira iz hydor, ki v grščini pomeni voda in aulos, ki pomeni cev. Najprej bomo spoznali lastnosti vode in fizikalno ozadje delovanja sistemov, ki jih poganja voda. Kot pravi raziskovalci in raziskovalke bomo opravili nekaj eksperimentov, na podlagi katerih bomo nato sestavili in okrasili čisto prave hidravlične sisteme, kot so robotski pomočniki. Ukvarjali se bomo tudi z vzgonom in izdelali podmornico.

Morda se sliši vse skupaj zelo zapleteno, a je program zastavljen tako, da z enostavnimi orodji otroci bolje spoznajo tehnološka področja in naredijo prvi korak k razumevanju tehnologije, ki jo dandanes vse več uporabljajo. Ne potrebujejo prav nobenega predznanja, samo radovedni morajo biti.

Kot vodni raziskovalci bomo vplive vode preizkusili tudi zadnji dan na bazenu.

Poleg zgoraj naštetih aktivnosti se bomo seveda tudi veliko gibali, se odpravili na ekskurzijo in se ustvarjalno izražali preko izzivov.

Podrobnosti

Začetek:
13. julija
Konec:
17. julija
Kategorija Dogodek:

Organizator

Društvo 404
Telefon:
+386 31 572 596
Email:
drustvo@404.si
Spletna stran:
https://404.si/

Prizorišče

Delavnica 404
Mencingerjeva ulica 7
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
+386 31 572 596
Back To Top