skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."
Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Meet and Code: Pazi! Kako se izogniti odpadkom v morju?

15. septembra @ 16:00 - 17:30

Sprogramirajmo igrico, v kateri se bo glavna junakinja na svoji poti uspešno izognila vsem nadležnim oviram in težavam. 💪

Navdušila nas je prva programerka Ada Lovelace. Z Adafruitovim krmilnikom smo izdelali DIY (Do It Yourself, naredi sam_a) igralno konzolo ADAbuino 🎮, zanjo pa bomo na delavnici izdelali igrico.

V programskem okolju MakeCode Arcade bomo spoznali enostavne programske ukaze in funkcije, shranjene v blokih. Sestavili bomo zaporedja ukazov, ki nam bodo omogočala premikanje naše junakinje – ribe Loveline 🐠, nato pa bomo njeno podobo tudi oživili. Upravljali jo bomo s smernimi puščicami, da se bo lahko izogibala preštevilnim plastičnim odpadkom, ki so se znašli v oceanih. ⛵

Udeleženci zabavne delavnice bodo spoznali Ado Lovelace, pojem open-source (odprtokodnih) naprav in programov, osnovne programske ukaze (ustvarjanje objektov, pogojni stavek, zanka while, zaznava objektov) ter kako enostavno in zabavno je programiranje. Hkrati se bomo pogovorili tudi o problematiki plastičnih odpadkov 🗑️, tudi tistih, ki se znajdejo v oceanih, in kakšen vpliv imajo na vodni živelj in na nas.

Udeleženci delavnice ne potrebujejo nobenega predznanja. Po njenem zaključku bodo lahko samostojno nadaljevali s programiranjem in igrico nadgradili ali pa sami zasnovi novo.

Spletna delavnica bo izvedena pod okriljem projekta Meet and Code in je zato brezplačna! 💛

Ker bo delavnica potekala preko spleta (Zoom), vsak udeleženec potrebuje svoj računalnik za delo od doma. Primerna je za otroke od 6. do 9. razreda osnovne šole.

Delavnice je namenjena predvsem tistim, ki si želijo obiskovati celoletni program Ada ONLINE in niso še povsem prepričani o udeležbi. 🖥️

Ker delavnica poteka preko spleta, boste o podrobnostih izvedbe obveščeni dva dni pred začetkom dogodka na vpisani e-poštni naslov.

Podrobnosti

Datum:
15. septembra
Čas:
16:00 - 17:30
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Online

Organizator

Zavod 404
Telefon:
+386 31 572 596
Email:
pisarna@404.si
Spletna stran:
https://404.si/
Back To Top