skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."
TAFR
Trajanje

Začetek: 2015

Fakulteta

Fakulteta za elektrotehniko

TAFR je ekipa študentov tehničnih fakultet v Ljubljani, ki so se združili z željo po novih znanjih in izzivih.
Razvijajo avtonomnega električnega kmetijskega robota, ki samodejno nadzira in poroča o rasti rastlin, gnojil, škropil in pomaga pri drugih opravilih. Robot s pomočjo pametnih senzorjev kot je LIDAR, vozi po vrstah in izvaja opravila, ki bi jih sicer moral človek. Zaradi svoje velikosti in teže robot lažje dostopa po ozkem prostoru med vrstami z manj pritiska na zemljo.

Samostojno so razvili idejo, planirali in zgradili robota, ter spisali programsko kodo. Razdeljeni so bili v več ekip kot so: elektronika, mehanika, software … Glede na zanimanje in že pridobljena znanja so s timskim delom razvili pravega robota. Prav tako so za iskanje financ poskrbeli sami.

V letu 2017 so, s pomočjo partnerjev in finančne pomoči Mestne občine Ljubljana, izdelali robota, s katerim so se udeležili dogodka Field Robot Event v Angliji. To je tekmovanje majhnih avtonomnih kmetijskih robotov, kjer se letno zbere preko 20 najboljših študentskih ekip iz celotne Evrope. V štirih dneh tekmovanja in dodatnih 4 dneh poti se je ekipa še bolj zbližala in nadgradila odnose, ki jih je ustvarila poprej. Poleg tega je ekipa dosegla drugo mesto v treh kategorijah in četrto mesto v skupnem seštevku.

Back To Top