skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."
Microtransat
Trajanje

Začetek: 2016

Fakultete

Fakulteta za elektrotehniko, Fakulteta za računalništvo in informatiko, Fakulteta za strojništvo, Fakulteta za matematiko in fiziko

Microtransat je interdisciplinarni projekt Zavoda 404 in Univerze v Ljubljani. Študenti petih fakultet so se odločili sprejeti mednarodni izziv Microtransat, ki kljub številnim poskusom uglednih tujih univerz, že desetletje ostaja nerešen. V marcu 2016 je ekipa začeli z načrtovanjem in gradnjo jadrnice. Cilj projekta je izdelati avtonomno jadrnico, ki bo lahko samostojno prečkala Atlantski ocean.

Pri delu tem nas usmerjajo naši profesorji, uspešni raziskovalci ter strokovnjaki iz gospodarstva. Zaradi obsežnosti projekta delujemo v osmih tehničnih skupinah, ki pokrivajo štiri različna ključna področja: elektroniko, umetno inteligenco, strojništvo in jadralstvo.

Verjamemo v svoje znanje, v nas pa verjamejo tudi ugledni strokovnjaki, ki z nami že delijo svoje neprecenljive izkušnje.

Prva sta projekt podprla Gaber Bregant (Ocean tec) in Andrej Justin (Justin Yacht Design), oba priznana strokovnjaka gradnje in snovanja plovil.

Back To Top