skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."
BLUX
Trajanje

Začetek: 2015

Konec: 2016

Sodelujoče šole

Vegova Ljubljana

Mentorji

Jernej Brezovar, Sani Veljanovski, Rok Capuder,

Ambientalna razsvetljava je v zadnjem času postala zelo priljubljena zaradi ugodnih LED diod s katerimi je mogoče zmešati poljubno barvo svetlobe. Dijaki Vegove gimnazije smo se odločili ga si izdelamo lasten LED RGB krmilnik, ki bo lahko upravljal vsaj 50 metrov LED traku in ga bo mogoče krmiliti prek mobilne aplikacije.

Pri delu smo uporabili mikrokrmilnik Arduino mini in Bleutooth modul JY-MCU. Modul deluje tako, da se mobilna aplikacija poveže na krmilnik, ki nato usmerja električni tok na 3 kanale. S spreminjanjem toka omogočamo različno svetlost rdeče, modre ali rdeče LED diode na traku. S tem omogočimo mešanje barv. Za napravo smo izdelali lastno vezje in s pomočjo 3D tiskalnika natisnili ohišje.

Napravo bomo tudi tržili in sicer v obliki kita, ki ga bo uporabnik lahko sestavil in uporabljal sam. S kitom bo lahko upravljal le s pomočjo naše aplikacije, ki pa ji bomo čez čas dodajali različne funkcionalnosti in opcije. Med njimi je morda najatraktivnejši zvočna vizualizacija. Vgrajen mikrofon bo sprejemal zvoke iz okolice in prilagajal utripanje traku.

Back To Top