skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."
Alt Delete
Trajanje

Začetek: 2019

Sodelujoče šole

Gimnazija Vič

Mentorja

Matic Tomaževič, Matic Zevnik,

Smo skupina dijakov, ki nam gre vsakodnevno preverjanje, kdo je reditelj in kdo je zadolžen za brisanje table, precej na živce. Radi bi, da to ne bi bil ne naš problem ne problem profesorja ali kogar koli drugega. Ker je vedno več tabel belih in se po njih piše s posebnimi flomastri, letos pripravljamo izdelek, ki bo še kako primeren za tako tablo.

Zamislili smo si projekt, ki lahko izpolni vse naše želje: izdelek bo praktičen, priročen ter bo olajšal in hitreje opravil delo namesto nas.

Pametni brisalec za tablo se imenuje Alt Delete in je sestavljen iz konstrukcije, ki je nad in ob strani table pritrjena na steno, brisalec pa se pomika po tabli z računalniškim vodenjem. Na projektor je nameščena kamera, povezana z računalnikom, na le-tem pa bi lahko označili polje na tabli, ki ga bi želeli izbrisati. Deli, za katere bi želeli, da ostanejo na tabli, bi tam tudi ostali,  druge pa bi izbrisali brez napora, iztegovanja ali iskanja brisalca, saj bo ta že pritrjen na tabli, na njem pa bi imeli tudi prostor za pisala. 

Back To Top