skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."
#ostanidoma In Se Loti Arduino Projekta

Arduino, ta majhna stvar, ki zmore tako veliko. Pri nas ga uporabljamo za najrazličnejše projekte. V času karantene smo za naše udeležence na programu Tesla do zdaj pripravili dva krajša posnetka, kako lahko manjše Arduino projekte ustvarimo kar na spletu z uporabo Tinkercad. Ta program deluje v brskalniku in lahko ga uporabljamo za 3D modeliranje, za izdelavo vezij in za pisanje programske kode. V spodnjih posnetkih si oglejte izdelavo vezja z Arduinom, TMP36 senzorjem, potenciometrom in z LCD zaslonom, nato pa katerega od teh ali kakšnega po svoje izdelajte še sami.

Na ostanidoma@404.si lahko z nami delite svoje posnetke, ideje, želje ali predloge!

Zavod 404 / LEARN 1 – Tinkercad in Arduino tutorial | TMP36, potenciometer

Zavod 404 / LEARN 2 | Arduino in LCD

Več o Arduinu in o Arduino projektih si lahko ogledate na Arduino uradni spletni strani in na Arduino PROJECT HUB.

404 Arduino projekti

V rubriki Srednje šole se nahajajo predstavitve naših aktualnih in preteklih dijaških projektov. Trenutno ekipe z Arduinom razvijajo mešalec pijač Hruška, robotsko roko, ki jo bodo upravljali z možganskimi valovi, senzorično napravo za spremljanje bivalnih pogojev v učilnici in še kopico drugih projektov. Kakšnega podobnega se lahko enostavno lotimo tudi doma. Kot na primer robotski namizni nogomet, kar so dijaki Gimnazije Jožeta Plečnika pri nas ustvarili dve leti nazaj.

Še več Arduina

Kaj vse se še da z Arduinom? Ogromno! Spodnji primeri so nam še posebno zanimivi.

ookseer / Secret Knock Detecting Lock

ALMUKHTABAR-X / Ball on plate PID controller with Arduino – (1/2)

FunGowRightNow12 / Wireless Arduino Powered Chess

HAPPY LE / 8x8x8 LED CUBE WITH ARDUINO UNO

#jazsemmaker

Maker gibanje temelji na odprtokodnih, prosto dostopnih projektih, kakršen je tudi Arduino. Massimo Banzi (soustanovitelj Arduina) nam v posnetku pove kako prosti dostop do orodij in celotno Maker gibanje omogoča nove ideje, vihari našo domišljijo in daje nove priložnosti, da ustvarjamo.

TED / How Arduino is open-sourcing imagination | Massimo Banzi

Back To Top