skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."
#ostani Doma In Izdelaj Vrtnice Za Mami

Danes vsem mamam povemo kako zelo jih imamo radi. Podarimo ji malenkost, ki smo jo izbrali ali še bolje izdelali sami. Sedaj v cvetličarno ne gremo, v mnogih predelih Slovenije pa je danes cvetlice pokril sneg. Z vami delimo enostavno idejo za izdelavo čudovitih vrtnic. Naše mame so jih bile zelo vesele, razveselite tudi vaše!

Kako smo jih izdelali mi, si lahko ogledate v spodnjem videu. Delimo pa še dva posnetka, v katerih ustvarjalke zelo natančno opišeta in pokažeta vsak korak posebej. Vsaka ima svoj pristop, mi smo izbrali tistega od Supreet Kaur, ker je nekoliko enostavnejši in zanj ne potrebuješ tiskalnika.

Še en namig. Da bodo vrtnice tudi dišale in to prav tako kot najbolje diši vaši mami, jih rahlo odišavite z njenim najljubšim parfumom ali eteričnim oljem.

#ostanidoma in izdelaj vrtnice za mami: Zavod 404

Let’s get craftin’ with Supreet Kaur: How to make realistic and easy paper roses (complete tutorial)

Lia Griffith: How to Make a Beautiful Bridal Rose Bouquet with Frosted Paper

#jazsemmaker

Maker, Makerspace, Maker kultura. V Sloveniji to dobro poznamo, pa čeprav ne nujno pod besedo Make in Maker. Veliko nas ima doma delavnico ali sobo za ustvarjanje, vsaj predal s pripomočki in orodji s katerimi popravljamo, izdelujemo, ustvarjamo. V zadnjih treh letih, poteka v Ljubljani Maker Faire, sejem z delavnicami in predavanji, ki predstavlja posameznike, skupine in podjetja ter njihove produkte in ideje. Skozi to vključevanje v globalno Maker kulturo pa smo v manjši zagati. Nismo prepričani, če imamo v slovenščini primerno ustreznico za besedo Maker. Je to ustvarjalec/-ka, izumitelj/-ica, stvaritelj/-ica, izdelovalec/-ka, morda pa kar vse skupaj? To nam odpre novo vprašanje, kdo je Maker, smo to vsi? Kako široko lahko gremo z definicijo, da ima beseda še vedno pomen? Kdaj smo Maker-ji, kaj je tisto, ki te naredi Maker-ja? Kaj to predstavlja za vsakega posameznika? Da bi lahko podali čim boljši opis Maker-ja, se obračamo na vas. Izpolnite spodnji obrazec in nam pošljite svojo definicijo Maker-ja. Iz vseh prejetih, bomo poskusili izluščiti bistvo, kdaj in zakaj je nekdo Maker.

O Maker-jih nam veliko povesta tudi Adam Savage, ki ga večina najbolje pozna iz MythBusters ter Dale Dougherty, CEO Maker Media, ki ga nekateri označujejo za očeta Maker gibanja.

Back To Top