skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."

Zgodovina

2011
september 2011

Vič gre v vesolje

Leta 2011 je Rok Capuder, takratni profesor na Gimnaziji Vič, svojim dijakom predstavil idejo o izgradnje atmosferske sonde.  Vič gre vesolje je bil prvi tehnični projekt na Gimnaziji Vič in predstavlja kalup za način izvedbe srednješolskih projektov še danes. Na projektu so sodelovali tudi dijaki, ki so kasneje postali prvi mentorji na Zavodu 404.

2012
september 2012

Projekt Calypso in obrisi Zavoda 404

Po zaključku projekta Vič gre v vesolje so dijaki na Gimnaziji Vič nadaljevali z delom na tehničnih projektih in se lotili gradnje raziskovalne podmornice, ki bo lahko raziskala 90 % jadranskega morja. Projekt je trajal 3 leta in na koncu požel precejšno medijsko pozornost.

2014
junij 2014

Zavod 404 je ustanovljen!

13. junija 2014 je Zavod 404 tudi formalno vpisan v register organizacij!

junij 2014

Imamo delavnico

Meseca junija s podjetjem Iskra zaščite podpišemo pogodbo za prostore v industrijski coni Stegne, ki kmalu postanejo naša prva delavnica.

september 2014

Prvi projekti

Jeseni smo vrata prvič odprli tudi širši javnosti – z dijaki 6 srednjih šol smo začeli z delom na različnih tehničnih projektih.

2015
maj 2015

Calypso prvič zapluje v morje

Podmornica Calypso, ki so jo pod mentorstvom Roka Capudra in drugih mentorjev iz Gimnazije Vič razvili viški dijaki, je 26. maja doživela svoj krstni spust, ki je medijsko zelo odmeven. V člankih o spustu podmornice je prvič omenjen tudi Zavod 404.

oktober 2015

Selitev na Mencingerjevo ulico 7

Preselili smo se v novo, obnovljeno in veliko večjo delavnico na Inštitutu za metalne konstrukcije, kjer se nahajamo še danes.

2016
marec 2016

Pričetek osnovnošolskih aktivnosti

Spomladi smo pričeli z izvajanjem naših prvih aktivnosti za osnovnošolce – sobotnih delavnic. Te mlade ustvarjalce in ustvarjalke navdušujejo tudi tri leta kasneje.

julij 2016

Prvi poletni tabori za osnovnošolce

Leta 2016 smo bili zelo aktivni. Prvič smo organizirali tudi poletne tabore za osnovnošolce. Z dvema skupinama smo zasedli domačijo blizu Rimskih Toplic, ki je naš poletni dom še zdaj.

oktober 2016

Prvi celoletni programi za osnovnošolce

Od tesla do Tesle je bil naš prvi osnovnošolski celoletni program, ki smo ga izvajali. Udeležilo se ga je 8 učencev, nekateri so danes že dijaki in sodelujejo pri dijaških projektih, drugi še vedno obiskujejo naše osnovnošolske aktivnosti. V nekoliko spremenji obliki prgram Tesla izvajamo še danes

december 2016

Širimo se po Mencingerjevi 7

Zaradi novih aktivnosti in projektov smo hitro prerasli osnovno delavnico, zato smo pridobili še pisarno in veliko računalniško učilnico.

2017
maj 2017

Prvi Ljubljana Mini Maker Faire

13. maja smo na Tobačni pripravili prvi Ljubljana Mini Maker Faire! Največji mednarodni dogodek v Sloveniji, ki promovira sodobno tehnologijo, inovatorstvo, tehnično kulturo ter izobraževanje in umetnost s področja sodobnih tehnoloških in znanstvenih procesov.

Back To Top