skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."
Moodiy – Naša Zgodba

Zavod 404 skupaj z mladimi že vrsto let piše uspešne zgodbe. Ena takih je tudi naš prvi produkt Moodiy, ki so ga skozi leta razvijali, sooblikovali in ustvarjali skupaj z mladimi in mladimi po srcu. 

Kaj pa sploh je Moodiy? Je izobraževalno – ustvarjalni kit, ki nam mehko in prisrčno odpira svet elektronike in računalništva. Ta majhna naprava v sebi skriva mnoge poti učenja elektronike, programiranja, oblikovanja in raziskovanja svetlobe. Moodiy lahko spoznamo samo bežno, ga sestavimo in uživamo v njegovih barvah. Lahko se poglobimo v njegove komponente, se jih naučimo povezovati med sabo, se spoznamo s spajkanjem, morda ustvarimo nadgradnjo njegove elektronike. Na čip, kjer se že nahaja koda za spreminjanje barv, lahko naložimo nekaj povsem drugačnega, lahko izberemo svoje barve, lahko programiramo, da bliskajo ali pa nežno utripajo. Celo vesolje z mnogimi svetovi pa srečamo, ko Moodiy-ju oblikujemo ohišje.

Moodiy je ravno prav široka, ravno prav zahtevna in ravno prav prisrčna uvodna naloga za naše osnovnošolce, ki jih s pomočjo Moodiya vodimo po posameznih STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) področjih, srednješolce, ki se podajajo v inženirske projekte in naši mentorji. Vsi, ki se podajajo na pot inženirstva, se dotaknejo prav vseh STEAM področij in skozi ustvarjanje svojega Moodiy-ja spoznajo, katero od njih je tisto v katerem resnično uživajo.

Vsaka Moodiy lučka je dosedaj imela ponosnega stvaritelja. Vsi smo morali vsako pogledati in vsaka je bila posebna, drugačna, svojstvena, zato jih radi gledamo. Na 404 čutimo posebno bližino do teh lučk. One so vsaka zgodba zase, a v vsaki je kanček tega skupnega,  ustvarjalnega, radovednega in igrivega. To je naša vizija, to je tisto kar želimo, da obstaja!

Back To Top