skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."

Diplomaton predstavlja novo priložnost za povezovanje podjetij z mladimi preko diplomskih in magistrskih nalog, ki temeljijo na realnih izzivih vašega dela. Skozi ta proces zaključnega dela na fakulteti, se v kratkem času mladi spoznajo z vašimi izzivi in pridobijo informacije o dodatnih kompetencah dela, specifičnih za vaše potrebe.

Letošnjo jesen bomo izvedli prvi uradni dogodek.

Pridruži se nam 21. in 22. novembra na videokonferenci!

Jesenski diplomaton: izberi in preizkusi

Kdaj? 21. november in 22. november 2020
Kje? Videokonferenca
Zakaj? Da povežemo bodoče diplomante s tehnološkimi podjetij preko diplomskih in magistrskih nalog, ki temeljijo na realnih izzivih vašega dela.
Kako se prijavim? Izpolni prijavnico in si zagotovi vstopnico tudi ti.

Kakšen je časovni potek? Prijaviš se na dogodek, se ga udeležiš, si izbereš izziv in ga rešiš v 24ih urah. Svoje delo predstaviš in v kolikor prepričaš podjetje, si priboriš temo in konkretno idejo za svojo diplomsko nalogo, na kateri delaš z nami v delavnici vse tja do pomladi. Takrat pa se ponovno vidimo 😉

Si želiš, da je tvoje diplomsko delo neposredno povezano z gospodarstvom in reši konkreten izziv trga?  

Predstavljamo vam novost v akademskem in gospodarskem svetu, dogodek Diplomaton!

Čaka vas zabaven in kreative poln vikend, z mnogo izzivi in priložnostmi, da pokažete svoje akademsko in praktično znanje. Naj diplomska naloga ne bo le nujno zlo, temveč način, da se predstavite trgu dela, ga prevzamete s svojimi veščinami in znanji in vplivate na tehnološki razvoj.

Čaka vas več izzivov z različnih področij, ki jih bodo za vas pripravila slovenska tehnološka podjetja. Poskrbljeno bo tudi za dodatne aktivnosti, kjer boste lahko pridobili znanja in izvedeli kaj več o procesu pisanja in uporabi orodij za namene pisanja diplomske naloge. Manjkalo ne bo tudi družbe in minglanja. Ta vikend je namreč le odskočna deska, delo in druženje pa se bo nadaljevalo vse tja do pomladi, v kolikor boste pri predstavitvi svoje ideje uspešni. 

Pridi v resnično življenje in ne odlašaj! Prijavi se!

Jesenski diplomaton: izberi in preizkusi

Prvi diplomaton je namenjen tistim študentom, ki iščejo tematiko in želijo določene tematike nekoliko bolj spoznati, preden se z njimi zares spopadejo. Diplomaton poteka tako, da podjetje glede na svoje področje dela določi tematiko case study-ja. Študenti, ki v 24h uspešno pripravijo predlog rešitve in prepričajo komisijo, lahko izziv razvijo v tematiko diplomske naloge. Case study razvijamo v sodelovanju s profesorji s fakultet, ki so pripravljeni prevzeti mentoriranje študentov na zaključni nalogi.

Pomladni diplomaton: spiši in predstavi

Drugi dogodek v letu poteka spomladi in je namenjen študentom, ki so se morebiti udeležili jesenskega diplomatona in vsem ostali študentom, ki zaključujejo svojo nalogo in potrebujejo predvsem dodatno tehnično podporo pri izdelavi prototipa in skupnostno podporo s strani drugih študentov. V 24h urah se bodo študenti lahko naučili uporabljati dodatna orodja in pripraviti predstavitev za svoj zagovor. S kratkim pitchem bodo nato svojo rešitev predstavili sovrstnikom in bodočim delodajalcem, ki bodo na podlagi pitcha lahko neposredno izbirali tiste, ki bi bili primerni za delo pri njih in jih povabili na razgovor.

Back To Top