skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."

Diplomaton predstavlja novo priložnost za povezovanje podjetij z mladimi preko diplomskih in magistrskih nalog, ki temeljijo na realnih izzivih vašega dela. Skozi ta proces zaključnega dela na fakulteti, se v kratkem času mladi spoznajo z vašimi izzivi in pridobijo informacije o dodatnih kompetencah dela, specifičnih za vaše potrebe.

Letošnjo jesen bomo izvedli prvi uradni dogodek. Datum in lokacijo javimo kmalu!

Jesenski diplomaton: izberi in preizkusi

Prvi diplomaton je namenjen tistim študentom, ki iščejo tematiko in želijo določene tematike nekoliko bolj spoznati, preden se z njimi zares spopadejo. Diplomaton poteka tako, da podjetje glede na svoje področje dela določi tematiko case study-ja. Študenti, ki v 24h uspešno pripravijo predlog rešitve in prepričajo komisijo, lahko izziv razvijo v tematiko diplomske naloge. Case study razvijamo v sodelovanju s profesorji s fakultet, ki so pripravljeni prevzeti mentoriranje študentov na zaključni nalogi.

Pomladni diplomaton: spiši in predstavi

Drugi dogodek v letu poteka spomladi in je namenjen študentom, ki so se morebiti udeležili jesenskega diplomatona in vsem ostali študentom, ki zaključujejo svojo nalogo in potrebujejo predvsem dodatno tehnično podporo pri izdelavi prototipa in skupnostno podporo s strani drugih študentov. V 24h urah se bodo študenti lahko naučili uporabljati dodatna orodja in pripraviti predstavitev za svoj zagovor. S kratkim pitchem bodo nato svojo rešitev predstavili sovrstnikom in bodočim delodajalcem, ki bodo na podlagi pitcha lahko neposredno izbirali tiste, ki bi bili primerni za delo pri njih in jih povabili na razgovor.

Back To Top