skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."

Diplomaton predstavlja novo priložnost za povezovanje podjetij z mladimi preko diplomskih in magistrskih nalog, ki temeljijo na realnih izzivih vašega dela. Skozi ta proces zaključnega dela na fakulteti, se v kratkem času mladi spoznajo z vašimi izzivi in pridobijo informacije o dodatnih kompetencah dela, specifičnih za vaše potrebe.

Letošnjo jesen smo izvedli prvi uradni dogodek.

Za več informacij obišči uradno spletno stran Diplomatona.

Jesenski diplomaton: izberi in preizkusi smo v letu 2020 že izvedli.

Si želiš, da je tvoje diplomsko delo neposredno povezano z gospodarstvom in reši konkreten izziv trga?  

Predstavljamo vam novost v akademskem in gospodarskem svetu, dogodek Diplomaton!

Čaka vas zabaven in kreative poln vikend, z mnogo izzivi in priložnostmi, da pokažete svoje akademsko in praktično znanje. Naj diplomska naloga ne bo le nujno zlo, temveč način, da se predstavite trgu dela, ga prevzamete s svojimi veščinami in znanji in vplivate na tehnološki razvoj.

Čaka vas več izzivov z različnih področij, ki jih za vas pripravljajo slovenska tehnološka podjetja. Poskrbljeno je tudi za dodatne aktivnosti, kjer boste lahko pridobili znanja in izvedeli kaj več o procesu pisanja in uporabi orodij za namene pisanja diplomske naloge. Na manjka tudi družbe in minglanja. Prvi dogodek je namreč le odskočna deska, delo in druženje pa se bo nadaljevalo vse tja do pomladi, v kolikor boste pri predstavitvi svoje ideje uspešni. 

Jesenski diplomaton: izberi in preizkusi

Prvi diplomaton je namenjen tistim študentom, ki iščejo tematiko in želijo določene tematike nekoliko bolj spoznati, preden se z njimi zares spopadejo. Diplomaton poteka tako, da podjetje glede na svoje področje dela določi tematiko case study-ja. Študenti, ki v 24h uspešno pripravijo predlog rešitve in prepričajo komisijo, lahko izziv razvijo v tematiko diplomske naloge. Case study razvijamo v sodelovanju s profesorji s fakultet, ki so pripravljeni prevzeti mentoriranje študentov na zaključni nalogi.

Pomladni diplomaton: spiši in predstavi

Drugi dogodek v letu poteka spomladi in je namenjen študentom, ki so se morebiti udeležili jesenskega diplomatona in vsem ostali študentom, ki zaključujejo svojo nalogo in potrebujejo predvsem dodatno tehnično podporo pri izdelavi prototipa in skupnostno podporo s strani drugih študentov. V 24h urah se bodo študenti lahko naučili uporabljati dodatna orodja in pripraviti predstavitev za svoj zagovor. S kratkim pitchem bodo nato svojo rešitev predstavili sovrstnikom in bodočim delodajalcem, ki bodo na podlagi pitcha lahko neposredno izbirali tiste, ki bi bili primerni za delo pri njih in jih povabili na razgovor.

Back To Top