skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."

Za srednješolce tehniških srednjih šol, ki imajo v sklopu izobraževanja obvezno delovno prakso (praktično usposabljanje z delom) in študente višješolskih programov, ki opravljajo praktično izobraževanje z delom, omogočamo opravljanje le teh tudi na Zavodu 404.

V sklopu delovne prakse poskušamo narediti program čim bolj razgiban in stremimo k temu, da dijaki in študenti od prakse odnesejo kar največ novega znanja. V prakso tako vključimo:

  • Delo s CNC laserskim rezalnikom
  • 3D tiskanje
  • Delo s CNC rezkarjem
  • Spajkanje SMD in THT vezij
  • Delo in pomoč razvojni ekipi na področju strojništva in elektrotehnike 
  • Možnost brezplačne udeležbe na izobraževanjih
Kaj o praksi menijo naši bivši praktikanti?

Mnenja naših praktikantov si lahko pogledate tudi v vlog obliki.

Za 404 sem prvič izvedel v srednji šoli. Vključil sem se v dijaški program Mars Rover, kjer sem se naučil veliko novega: program za modeliranje SolidWorks, ki ga sedaj uporabljam redno in je res odličen, spoznali pa smo tudi CNC rezkar, stružnico in se naučili 3D tiska. Kasneje sem prišel vprašat, če lahko tu opravljam enomesečno prakso in so rekli, da lahko. Bilo je super, dodatno sem se naučil še spajkanja. Vedno sem se imel super, nikoli ni bilo zapletov – sam občutek tukaj je super, delavnica je odlična, ljudje so tudi zelo dobri. Na praksi sem dobil tudi priložnost, da sem se spopadel z vsemi stroji. Sedaj jih lahko uporabljam samostojno. – Grega Matjan, SŠTS Šiška

Za prakso tukaj sem izvedel preko mentorja Urbana, katerega sem poznal že od prej. Kontaktiral sem Urbana in sva se potem dogovorila vse podrobnosti, kdaj pridem, koliko časa bom tu in kaj bom počel. Delal sem v bistvu zelo različne stvari. Od varjenja, vezave elektronskih vezij, rezkanja, strojniških del- včasih je bilo treba tudi pospraviti delavnico, ampak saj je to del prakse. Tale praksa mi je zelo veliko prinesla – delal sem na veliko različnih področjih, predvsem na CNC strojih, ki mi bodo prav prišli v šoli in naprej v življenju. Imel sem se super, super družba in ljudje. – Jan Jere, Srednja strojna in kemijska šola

Za 404 sem slišal preko srednje šole, profesor mi je priporočil, da se vključim na projekt in sem tukaj potem ostal. Kaj pa ti? 

Mislim, da si me ti predstavil. Potem pa sem imel naključno na izbirnem predmetu športne vzgoje sošolko, ki me je povabila, da pridem delat na 404. Potem pa sem ostal še na praksi v tretjem letniku visokošolskega študija, ker je bilo vzdušje fajn, ljudje tudi. 

Projekti so bili zanimivi.

Ja, pa tudi raznoliki. Celoten postopek. Kako si stvar zamisliš in jo potem izvedeš.

– Jaka Blaž Moličnik in Matic Zevnik, Fakulteta za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani

Kako se dogovorim za prakso?

Če si zainteresiran_a za opravljanje prakse na Zavodu 404, pošlji elektronsko sporočilo na  elektronski naslov pisarna@404.si, da se dogovorimo za nadaljnje sodelovanje.

V preteklosti smo pri praktičnih usposabljanjih že sodelovali s SŠTSŠ, Šolskim centrom Ljubljana, SŠ Domžale, Fakulteto za elektrotehniko UL in Fakulteto za računalništvo in informatiko UL.

Back To Top