skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."
Mladinski program MOST

MOST prispeva k reševanju problem pomanjkanja mladih inženirjev. Dandanes je ogromno povpraševanja po kadru predvsem v tehnoloških in inženirskih podjetjih. Ne le, da kadra ni, vendar se razvojniki dnevno ukvarjajo z dejstvom, da je kader neizkušen ali pa se ni vajen samostojno naučiti novih veščin. MOST je mladinski program, ki temelji na vključevanju mladih v realne izzive gospodarstva prek projektov, zaključnih nalog in študijskih praks in jih spodbuja k samostojnemu učenju praktičnih veščin.

Opis programa

Mladinski program MOST združuje dijake in študente po Sloveniji. Akronim MOST ponazarja povezavo med študenti in dijaki, fakultetami in industrijo, in je skrajšava za vodilo programa: mladi osvajajo svet tehnologije. Naša misija je spodbujanje peer to peer učenja skozi projektno skupinsko delo na tehnoloških razvojnih projektih. Mladi vključeni v naš program imajo možnost izraziti svojo samoiniciativnost in željo po učenju. Verjamemo, da je velik del vzgoje mladih inženirjev tudi delo na praktičnih problemih. Ti zahtevajo samostojnost, iznajdljivost in iterativni pristop dela, kar v formalnem izobraževanju težje spoznajo. Pod okriljem skupine mladih, a izkušenih mentorjev in strokovnjakov z različnih področij, nudimo podporno okolje. Mlade soočamo z izzivi, ki so neposredno povezani z gospodarstvom in jim lahko koristijo tudi v akademskem okolju.

Naročite se na novice o mladinskih delavnicah in tečajih!

Subscribe

Vpiši svoj elektronski naslov. S klikom na gumb se strinjaš s Politiko zasebnosti in Politiko poslovanja.

Zavedamo se, da je poleg tehniških in mehkih veščin, ki jih mladi pridobijo pri delu na projektih, pomembna tudi kompetenca podjetnosti. Prek delavnic jih opolnomočimo z osnovnim poznavanjem trga, razumevanjem financ in osnovnega marketinga. Zato se povezujemo z različnimi društvi in institucijami, ki dijakom predajajo osnovna znanja in jim pomagajo vpeljati poslovni vidik tudi pri realizaciji njihovega projekta.

Kontakt

Če te zanima sodelovanje na projektih ali pa želiš več informacij, nas kontaktiraj na spela.buh@404.si za srednješolske projekte in iza.burnik@404.si za študentsko delo in projekte.

Preberi več
Back To Top