skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."

Izzivi za dijake

Srednješolske ekipe se vsako šolsko leto spopadejo z različnimi tehničnimi izzivi.

‘’Če hočemo mlade navdušiti za inovacije in podjetništvo, jim moramo pokazati kaj zmorejo. Tako bodo pridobili zaupanje vase in zavest česa vse so zmožni.”
— Rok Capuder, ustanovitelj Zavoda 404.

Srednješolski projekti na Gimnaziji Vič, kjer so dijaki s pomočjo profesorja fizike izdelovali različne mehanizme in sisteme, so bili povod za obstoj 404. Takšen način dela se je izkazal za najbolj primernega tako za dijake kot za mentorje.

Še vedno s srednjimi šolami izvajamo skupinske projekte. Po dogovoru s šolo pridemo na začetku šolskega leta na šolo predstaviti 404 in idejo za projekt. Nato za dijake, ki izrazijo zanimanje na šoli ali pa kar v delavnici pripravimo kratka uvajanja za vse 3 segmente našega dela (elektrotehnika, strojništvo, programiranje).

Cilj vsakega projekta je, da v enem šolskem letu pripeljejo projekt od ideje od fizičnega izdelka. Dijaki so ponavadi razdeljeni v delovne skupine.
Poleg novih strokovnih spretnosti, se naučijo projekt prosto predstaviti publiki, saj ga morajo predstaviti na treh različnih dogodkih tekom leta. Tiste, ki želijo razvijati svojo podjetniško žilico, pa vključimo tudi v iskanje sponzorstev za projekt.

Aktivni projekti

Sumo roboti

Izdelujemo robote, s katerimi bomo šli na RobotSumo tekmovanja, kjer se bodo pomerili proti robotom…

Več

Laser Tag

Cilj projekta Laser Tag, ki ga izvajajo dijaki Gimnazije Poljane, je narediti lastno izvedbo igre,…

Več

Mars Rover

Mars Rover je projekt Zavoda 404, pri katerem sodeluje pet ljubljanskih srednjih šol. Po načrtih,…

Več
Partnerske šole
Back To Top