skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."

Vsa prosta mesta na programu Roobotika so žal že zapolnjena!

Program je namenjen dekletom in fantom, ki se želijo naučiti fizičnega programiranja, predvsem na platformi Arduino, in si pridobiti praktične veščine iz elektrotehnike ter programiranja, z namenom, da sestavimo samovozečega robota Rooja.

Kaj bomo počeli?

Na programu bomo tedensko spoznavali osnove programiranja, električne komponente, senzorje in aktuatorje. Naučili se bomo prižgati LED-lučko, krmiliti motor, uporabljati senzor za razdaljo in še mnogo več. Znanja željni ali tisti z nekaj predznanja bodo proti koncu nekaj več vedeli o programiranju zahtevnejših modulov, kot je npr. Bluetooth modul za komunikacijo z mobilno aplikacijo.

Na koncu leta bomo svoje znanje uporabili tako, da bomo sprogramirali in sestavili samovozečega robota, prikupnega Rooja. Mentorji bomo pripravili vezje, potem pa se bomo skupaj naučili, kako vezje izdelamo in nato pospajkamo. Če bo čas, ga bomo tudi okrasili!

Dodatne informacije

Cena: 62 € / mesec (skupaj: 496 €)

Kdaj: Vsak ponedeljek od 18:00 do 19:30 od 27. septembra naprej do predvidoma konca maja (30 srečanj).

Kje: Delavnica Mladinskega tehnološko – raziskovalnega centra 404 (Mencingerjeva ulica 7, 1000 Ljubljana)

Za koga: Program je primeren za otroke od 11. in 15. leta starosti (vpis 2021/22 v 6. – 9. razred).

Dodatne informacije: Vsak od udeležencev bo prejel ves osnovni material za realizacijo projektov. Minimalno število udeležencev je 8, maksimalno 12.

Prijavnica
Back To Top