skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."

Želiš spoznati svet računalnišva, se naučiti programirati in postaviti lastno spletno stran? Pridi na Celoletni program Ada in prični ustvarjati svoj digitalni svet.

Sklop 1: Spletne strani

Po internetu brskamo skoraj vsi in skoraj vsak dan. Za brskalniki, spletnimi stranmi, aplikacijami in drugimi spletnimi vsebinami, ki jih obiskujemo v našem spletnem brskalniku, se skriva veliko različnih vrst tehnologije. Ogrodje prav vseh pa predstavljata tehnologiji HTML in CSS, ki ju bomo spoznali v tem sklopu.

Sklop 2: Skripte in funkcije

Python je v zadnjih letih postal eden izmed najbolj priljubljenih programskih jezikov. Uporablja se ga za programiranje vseh vrst aplikacij. Za povrh pa je Python še idealen programski jezik za učenje, saj so njegove osnove zares preproste.

Sklop 3: Računalniške igre

Vsi smo najbrž že vsaj enkrat v življenju igrali računalniške igre. Toda pravi programerji iger ne samo igrajo, temveč jih tudi ustvarjajo! Kako? Naučili se bomo sprogramirati preprosto 2D računalniško igro in jo seveda nato preizkusiti s svojimi vrstniki.

Zaradi velikega zanimanja za učenje programiranja smo se odločili, da s Celoletnim programom Ada vpeljemo delitev na težavnostni stopnji. Tako bodo učenci in učenke v skupinah bolj enakovredni po znanju, kar pomeni, da bomo lahko za njih izvajali primernejše vsebine. Na prvem srečanju jih bomo glede na znanje razdelili v skupini, dopuščamo pa možnost tudi kasnejšega prehajanja. Začetna skupina bo sledila zgoraj opisanemu programu, pri nadaljevalnem pa bomo vsebine sproti še prilagajali glede na znanje otrok.

Zakaj Ada? Ada Lovelace je znana kot ena prvih programerjev na svetu. Poznamo jo po opisu algoritmov za izračune iz načrtov za »analitični stroj«, ki si ga je zamislil Charles Babbage. Več si preberite na https://sl.wikipedia.org/wiki/Ada_Lovelace.

Podrobnosti programa

Cena: 54 € / mesec (skupaj: 432 €)
Kdaj: Vsako sredo od 18:00 – 19:30 (dve šolski uri) od 2. oktobra naprej do predvidoma konca maja (8 mesecev, 30 srečanj)
Kje: Delavnica Mladinskega tehnološko – raziskovalnega centra 404 (Mencingerjeva ulica 7, 1000 Ljubljana)
Za koga: Program je primeren za otroke od 11. in 15. leta starosti (6. – 9. razred).
Program:

  • Spletne strani
  • Skripte in funkcije
  • Računalniške igre.

Drugo: Učenci programirajo na naših računalnikih. Vsak udeleženec prejme dostop do spletne učilnice preko katere ima ves čas dostop do gradiv in preko nje oddaja dodatne naloge. Minimalno število udeležencev je 10, maksimalno 14.

Prijavnica
Back To Top