skip to Main Content
"Vzgojimo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Poletni tabori 2017

25. junija 2017 - 25. avgusta 2017

280€
Primer4

Poletno sonce, vonj sveže košnje, namakanje v vodi in ves prosti čas, da oživimo ideje, ki so se nam celo leto pletle po glavi.

Lani smo se na poletnih taborih imeli tako noro, da jih letos organiziramo kar šest! Ponovno se bomo odpravili v Rimske Toplice, stran od mestnega vrveža, z mikrokrmilnikom v eni roki, v drugi pest uporov in v žepih z vsem kar paše vmes. Opazovali bomo zvezde in planete, se namakali v bazenu in v prijetni gozdni senci spoznali načela orientacije.

Povsod tehnika, elektronika in programiranje, a na vsakemu nekoliko drugače.

Primer4
Programi taborov

Kaj vse je v škatli in kako lahko to uporabimo? Vsak je že videl motor, senzorje, gumb, morda tudi mikrokontroler in vsak si je že zamislil kaj vse bi z njimi lahko zgradil. Kako? To bo izziv tabora. Kako oblikovati vezje in umestiti komponente, napisati programsko kodo, jo testirati in po postopku jedkanja in spajkanja vezje tudi sestaviti. Naučili se bomo zgraditi malo napravo, domov pa odšli s kitom in znanjem, ki bosta polnila preostanek počitnic.

Pametni telefoni, pametne hiše in avtomobili, sodobna tehnologija in naprave, ki nam olajšajo življenje. Kako pa pravzaprav delujejo? Kaj so njihovi možgani, tipala, kako razumejo in kako razumemo mi njih? Vprašali se bomo vse, da pridemo do koncepta pametne sobe in ji zgradimo pametno postajo, ki bo vedela kdaj sobo prezračit, kdaj potrebujemo luč in kolikšna je temperatura. Vse, da je naša skrb odveč.

Računalniške igre, ne bomo jih igrali, morda sprva samo malo. Osredotočili se bomo na hardware in software, ki jih podpirata in nam omogočata zabavo. Sami bomo napisali program igre in zgradili si bomo svoje ‘Gameboy’ konzole. Vse tranzistorje, kondenzatorje, ekran in gumbe bomo postavili na svoje mesto, jih prispajkali in na mikročip naložili svet iger.

Razpored taborov
Datum Tabor Redna cena (€)
9. 7. – 14. 7. Game tabor 280
6. 8. – 11. 8 Kit tabor 280
20. 8. – 25. 8. Game tabor vsa mesta so zapolnjena /

* akcijska cena velja za prijave do 31. maja 2017

Prijavnica
Izberite termin poletnega tabora:
Izberite število obrokov za plačilo:

Datum rojstva:

S prijavo na tabor se strinjate s pravili in pogoji Zavoda 404.

Dodatne informacije

Tabori bodo potekali v Rimskih Toplicah. Začeli se bodo v nedeljo popoldan in zaključili v petek popoldan. Na vsak tabor se prijavi 14 otrok, ekipa 4 mentorjev pa skrbi, da jim nikoli ni dolgčas in da imajo pred spanjem umite zobe!

Tabori so namenjeni za otroke od 10. leta starosti naprej.

Prevoz: prevoz ni organiziran s strani Zavoda 404. Svoje otroke pripeljete na tabor v nedeljo ob 17. uri. Naslov domačije je Povčeno 1/a, Rimske Toplice – po poti bodo postavljene oznake, da boste lažje našli lokacijo. Tabor se zaključi z zaključno predstavitvijo za starše, v petek ob 17. uri.

Prihod: prihod na tabor je v nedeljo ob 17. uri. Naslov domačije je Povčeno 1 a, Rimske Toplice – po poti bodo postavljene oznake, da boste lažje našli lokacijo. Tabor se zaključi z zaključno predstavitvijo za starše, v petek ob 17. uri.

Odjava: odjavo je potrebno sporočiti vsaj 3 tedne pred pričetkom tabora. V kolikor je odjava prepozna, zaračunamo stroške administracije v višini 20 €. V kolikor pa je le ta v zadnjem tednu pred taborom, zaračunamo strošek v višini 65 € (strošek tedenskega bivanja).

Potrjena prijava: prijava na tabor je potrjena, ko je poravnan znesek plačila. Če znesek plačila ni poravnan v roku navedenem na računu lahko mesto zasede naslednji v čakalni vrsti.
Čakalna vrsta: Če je tabor poln, lahko starši prijavijo otroka na čakalno listo. V primeru odpovedi kakšnega od udeležencev se udeležence na čakalni listi obvesti o prostem terminu. Ko starši potrdijo udeležbo s plačilom računa, se prijavo obravnava kot redno prijavo.

Program je zastavljen fleksibilno, ker so nekatere delavnice vezane na vremenske pogoje, zato se bodo morda te med sabo zamenjale.

Po uspešni prijavi prejmete po e-pošti urnik tabora in seznam potrebne prtljage.

Podrobnosti

Začetek:
25. junija 2017
Konec:
25. avgusta 2017
Cena:
280€

Prizorišče

Povčeno
Povčeno 1a
Rimske Toplice, 3272 Slovenija
+ Google Map
Back To Top