skip to Main Content
"Vzgojimo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Make iT

11. aprila 2018 - 5. junija 2018

Z interesi nad izzive, ustvari si priložnosti!

Brezplačne delavnice v projektu Make it so namenjene vsem dijakom in študentom, ki jih zanima glasba, programiranje, izdelava vezij, 3D modeliranje in priložnosti kako promovirati svoje delo in sodelovati na dogodkih. Izberi med številnimi delavnicami in sodeluj na slovenskem največjem »Show and Tell« dogodku Ljubljana Mini Maker Faire!

Projekt sofinancira Mestna občina Ljubljana

Število mest je omejeno. Prijavi se na izbrano delavnico na spodnjem obrazcu. Prednost imajo tisti, ki niso obiskali še nobene delavnice, izjema sta delavnici Raspberry. Tisti, ki še nimate izkušnje z Raspberry PI in bi radi obiskali delavnico Raspberry Launchpad, se prijavite tudi na delavnico Raspberry Basics.

Print
Prijavnica


Izbira delavnice:

Predznanja in interesi:

GlasbaElektrotehnikaProgramiranjeGrafično oblikovanjeOrganizacija dogodkovPoučevanjeRaziskave in razvoj v inženirstvuRaziskave v znanostiFotografijaVideo produkcijaPromocija in marketing3D tehnologija


S prijavo na delavnico se strinjaš s pravili in pogoji Zavoda 404.

Delavnica Soda

Kdaj: 11. in 12. 4. (16:00 – 20:00)
Kje: Društvo LJUDMILA, Slovenska 54 – 8. Nadstropje (Avtotehna)
Mentorja: Staš Vrenko in Tina Dolinšek

Koktejl zvokov, izdelaj svoj sintetizator!

Soda v1 je instrument, ustvarjen z mislijo na spajanja enostavnih elektornskih vezij z zvočnim in glasbenim eksperimentiranjem. Gre za semi-modularni sintetizator z mnogimi vhodi in izhodi in osrednjim segmentom, generatorjem tona (ramp wave in pulse oscillator). Slednjega je možno sočasno upravljati z zunanjimi vezji (npr. uporabo breadboarda, sekvencerjev, ipd.) in raznimi elektronskimi glasbili (tudi npr. z električno kitaro), hkrati pa je možna tudi uporaba njegovih izhodnih signalov za upravljanje omenjenih.

Instrument, preko eksperimentiranja in igre, spodbuja raziskovanje osnovnih principov analogne sinteze, povratnih zank (feedback loop-ov), prototipiranja na preizkusnih ploščicah, povezovanja vezij in fizične manipulacije zvoka.

Delavnica Raspberry Basics

Kdaj: 17. 4. (16:00 – 20:00)
Kje: Fakulteta za računalništvo in informatiko, Fridžider
Mentorja: Petra Maršič in Andraž Juvan

Postani malinovec!

Raspberry PI je računalnik, ki ga človek dejansko lahko pospravi v denarnico in pri tem prihrani kar nekaj 100 evrov. Kako napravica deluje in kako vse jo je moč uporabiti vam bosta mentorja pokazala na praktični delavnici. Spoznali boste vse osnove, ki vam omogočajo, da se lotite svojih projektov in raziskovanja.

Delavnica Raspberry Launchpad

Kdaj: 19. 4. (16:00 – 20:00)
Kje: Fakulteta za računalništvo in informatiko, Fridžider
Mentorja: Petra Maršič in Andraž Juvan

Mešaj svoje zvočne preference z malino!

Mentorja vas bosta na delavnici vodila skozi konstrukcijo launchpad-a na Raspberry PI mini računalniku. Vezali boste posamezne komponente in napisali program, ki vam bo omogočal, da napravo uporabite kot svoj launchpad.

Tisti, ki še nimate izkušnje z Raspberry PI in bi radi obiskali delavnico Raspberry Launchpad, se prijavite tudi na delavnico Raspberry Basics.

Ustvari si priložnosti

Kdaj: 10. 5. (16:00 – 20:00)
Kje: Fakulteta za elektrotehniko
Mentorja: Iza Burnik in Barbi Seme

Kam, kdaj in kako do odskoka?

Kako uveljaviti svoje ime in svoje delo na trgu je proces, ki zahteva čas, voljo in delo. Ampak to je lahko enostavneje, če dobiš prave informacije in veščine že tekom izobraževanja. Na delavnici se bomo posvetili kompetenci podjetnosti, predstavili priložnosti za preboj mladih ustvarjalcev in raziskovalcev ter skozi kratke izzive razvijali mehke veščine. Hkrati boste na delavnici dobili vse informacije za sodelovanje na Ljubljana Mini Maker Faire in na podobnih dogodkih s perspektivo za odskok.

3D modeliranje

Kdaj: 26. 5.
Kje: Ljubljana Mini Maker Faire, Trg Republike

Kako od skice do 3D modela?

Tekom celotne sobote bo na živahnem Ljubljana Mini Maker Faire na voljo tudi delavnica 3D modeliranja. Zagotovite si mesto na delavnici in spoznajte osnove 3D modeliranja, ustvarite ohišje za svoj Launchpad, Sodo ali pa kaj povsem drugega. Tisti najbolj ustvarjalni boste svoje modele imeli možnost tudi natisniti!

Računalniško vodeni stroji

Kdaj: 5. 6. (16:00 – 20:00)
Kje: Zavod 404, Mencingerjeva ulica 7

Enostavno pritisnem na gumb in dela, plus še nekaj korakov vmes.

V delavnici Zavoda 404 boste spoznali več računalniško vodenih strojev in njihovo uporabo. Kako deluje priprava in tisk 3D modelov, kaj je možno izrezati in gravirati z laserskim rezalnikom ter kako upravljati in pripraviti material za obdelavo s CNC rezkarjem? Možnosti je neomejeno, prototipiranje postaja vedno enostavnejše, največji izziv so ideje, imejte jih s sabo!

Podrobnosti

Začetek:
11. aprila 2018
Konec:
5. junija 2018
Back To Top