skip to Main Content
"Vzgojimo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

🎨 Art in Space Camp: Poletje na 404 🚀

8. julija 2018 - 13. julija 2018

art_in_space

8. – 13. julij | od 260 € naprej | 10 – 14 let

Poletne počitnice bo inspirirala tematika komunikacije in vesolja, ki se bo izrazila ob združevanju področij intermedijske umetnosti, znanosti in tehnologije. Vesolje bo naša meja, saj se bomo preizpraševali kako komunicirat z njim, spoznali umetniške zvrsti intermedijske umetnosti, umetnosti v vesolju in vesolje v umetnosti, ki v svoje ustvarjanje in raziskovanje vključuje področja tehnologije, komunikacije, odnosa do družbe in do posameznika.

Z navdihom se bomo podali v raziskovanje tehnologije in zgradili male naprave, ki bodo nosile naša sporočila. Ob tem se bomo učili osnov elektrotehnike in programiranja, predvsem pa se bomo igrivo podali v našo domišljijo in pretopili svoje ideje v ustvarjalne, morda hudomušne, morda pustolovske, a čisto vesoljske sporočilne kapsule.

Ponoči bomo opazovali ozvezdja in poslušali predavanja o astronomiji ter kako ta že tisočletja navdihuje
ljudi. Poskusili bomo izslediti satelite, ki preletavajo nočno nebo. Obiskali bomo Laško, ki leži 4 km stran od našega štaba. Tam se nahaja Muzej elektroprenosa Fala – Laško, ki ga je ustanovilo podjetje Eles. V njem bomo spoznali napredek in zgodovino naprav, ki prenašajo električno energijo do naših domov. Pot nazaj do Rimskih Toplic pa bomo preživeli na vlaku. Vsak dan bomo vsaj dve uri namenili športu in zabavi. Igrali košarko, nogomet, med dvema ognjema ali badminton in eno dopoldne plavali na bazenu ter se skupaj z mentorji spuščali po toboganih.

Na taboru bomo po poti raziskovanja, ustvarjalnosti in zabave prispeli do znanja in razvili hrabre, iskrive ideje!

art_in_space
Kaj je všteto v ceno?

V ceno je všteto bivanje na taboru, hrana (5 obrokov na dan), karta za vlak, obisk muzeja, obisk bazena, material za vse delavnice in mentorstvo. Za prevoz do Rimskih Toplic in nazaj domov poskrbite sami.

Dodatne informacije

Kje: Rimske Toplice
Kdaj: 8. – 13. julij
Starost: 10 – 14 let
Cena:

  • 260€ (prijave do 15. marca)
  • 280€ (prijave do 30. aprila)
  • 310€ (redna cena)
Prijavnica
Izberite število obrokov za plačilo:

Datum rojstva:

S prijavo na tabor se strinjate s pravili in pogoji Zavoda 404.

Podrobnosti

Začetek:
8. julija 2018
Konec:
13. julija 2018
Dogodek Category:

Prizorišče

Povčeno
Povčeno 1a
Rimske Toplice, 3272 Slovenija
+ Google Map
Back To Top