skip to Main Content
"Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije."
Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Počitniške delavnice v času jesenskih počitnic

26. oktobra - 28. oktobra

V času jesenskih počitnic organiziramo delavnice na daljavo.  Potekale bodo v ponedeljek, 26. 10., torek, 27. 10., in sredo, 28. 10.2020. Mentorici se bosta z otroki družili preko videokonference. Otroci se bodo v treh dneh pobližje spoznali z nastankom stripa.

Delavnice se bodo izvedle v dveh skupinah. Prve so namenjene mlajšim osnovnošolcem (2. – 4. razred) in bodo potekale od 9.00 do 13.00, druge pa starejšim (5. – 8. razred) in bodo potekale od 14.00 do 18.00.

Ustvarjanje stripa

Te delavnice bodo malce drugačne. Posvetili se bomo namreč stripu. Spoznali bomo tako zgodovino stripa kot tudi njegov namen in funkcionalnost. Napisali bomo zgodbe, polne domišljije in jih z risbo oživeli. Posvetili se bomo pripravi skice, mreže, glavnih junakov in končne risbe. Naučili se bomo tudi, kako naše izdelke prenesemo v digitalno obliko in kako uporabimo laserski rezalnik, ki bo naše stripe prenesel na leseno ploščo.

Delavnice izvajamo v okviru projekta STEAMulator, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana. Udeležba je zato za osnovnošolce brezplačna.

Delavnice bomo zaradi okoliščin izvedli na daljavo preko videokonference.

Otroci naj imajo pred začetkom pripravljen naslednji material:

  • nekaj listov formata A4
  • ravnilo, geotrikotnik
  • svinčnik
  • črn flomaster

Opozorilo: Sobotna delavnica ohranja pravilo iz preteklega leta. V preteklosti se nam je že velikokrat zgodilo, da nismo bili obveščeni o odpovedi udeležebe na sobotni delavnci. Otrok v čakalni vrsti nismo mogli obvestiti, mesta pa so tako ostala nezapolnjena. Da bi bilo v prihodnje takih primerov čim manj, smo se odločili, da uvedemo novo pravilo: če odpoved udeležbe ne bo najavljena, bomo obračunali 20,00 EUR nadomestila. Sicer pa je udeležba na delavnici še naprej brezplačna! 🙂

Podrobnosti

Začetek:
26. oktobra
Konec:
28. oktobra

Organizator

Društvo 404
Telefon:
+386 31 572 596
Email:
drustvo@404.si
Spletna stran:
https://404.si/

Prizorišče

Delavnica 404
Mencingerjeva ulica 7
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
+386 31 572 596
Back To Top